КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Русе организира обучителни семинари предназначени за педагогически специалисти и/или екипите за подкрепа на личностно развитие в област Русе за прилагане и ползване на инструмент за оценка на индивидуалните потребности на децата и учениците със специални образователни потребности и с хрнонични заболявания във връзка с прилагането на Международната класификация на функционирането, уврежданията и здравето за деца и юноши МКФУЗ-ДЮ „Карта за функционална оценка“

Ще бъдат проведени обученията, както следва:

Обучителните семинари са с продължителност 8 академични часа.

Участието в обучителните семинари се осъществява след задължително попълнено заявление за участие  от директора на образователната институция, което се изпраща  на e-mail: 

info-1836011@edu.mon.bg  в срок до 08.10.2024г.

Във връзка с осъществяване на дейностите по методическа подкрепа и в изпълнение на чл. 10 от Правилника за дейността и устройството на Регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование,  Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Русе /РЦПППО/ организира обучение за помощник на учителя за служители на образователните институции на територията на област Русе, което ще се проведе от 07.10.2024 г. до 11.10.2024г. от 09,00 часа в сградата на РЦПППО – Русе, гр. Русе, пл. Левски 1А.  

Програмата на обучението е разработена за 5 работни дни, като за всеки ден е предвидена отделна тема, както следва:

Ден 1 – тема „Основни принципи на приобщаващото образование.“

Ден 2 – тема „Помощник на учителя като образователна концепция. Ефективност на помощник на учителя.“

Ден 3 и 4 – тема „Основни групи деца със специални образователни потребности“.

Ден 5 – тема „Основни инструменти на помощник на учителя. Съвместно преподаване: учител – ресурсен учител – помощник на учителя“.

Изтегли: Заявление за участие в обучение за помощник на учителя

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Русе организира различни квалификационни форми – информационни семинари и обучения предназначени за педагогически специалисти в сферата на приобщаващото образование свързани с допълнителната подкрепа за личностно развитие на деца и ученици. Продължителността на едно обучение е 16 академични часа (8 присъствени и 8 дистанционни), като всеки участник получава удостоверение за един квалификационен кредит . Провежданите обучения  са съобразени  с чл. 50, ал. 1, т. 3 и чл. 222, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование и чл. 11 от Правилника за устройството и дейността на регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

Обученията са с продължителност 16 академични часа /8 присъствени и 8 онлайн/ и един квалификационен кредит.

Ще бъдат проведени обученията, както следва:

08.10.2024г. от 09,00 часа в РЦПППО – Русе, адрес площад Левски 1А

10.10.2024г. от 09,00 часа в РЦПППО – Русе, адрес площад Левски 1А

Участието в обученията ще се осъществява след задължително подадена заявка от директора на образователната институция на имейл: info-1836011@edu.mon.bg

изтегли: заявление за участие в обучение Ранна скринингова оценка

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.