Срещи с писателя Явор Цанев

0

По предложение на учителя на деца с нарушено зрение Анета Петкова от Регионален център – Русе, със съдействие на Росица Стоянова, ресурсен учител, класните ръководители и зам. директор М. Пишева, се инициираха срещи на учениците от 4 и 5 клас на НУИ „Професор Веселин Стоянов“ с известния русенски писател Явор Цанев. Децата със специални образовтелни потребности, заедно със своите съученици бяха силно въодушевени от срещата на живо с писателя. Явор Цанев представи първия си детски роман „Злостории“, илюстриран от художничката Нели Друмева, бивша ученичка на същото училище. Децата четоха откъси от книгата, разговаряха с писателя, много от тях си купиха книгата и получиха автографи от автора.

След двете емоционални срещи в НУИ, интерес проявиха и други русенски училища. В ОУ „Иван Вазов“ срещата организираха ресурсните учители Кремена Илиева и Анета Петкова заедно с класните ръководители С. Рашкова и Д. Левакова. Срещата с писателя беше много вълнуваща за учениците от 4а и 4б клас.

Последва среща с писателя и в ОУ „Ангел Кънчев“ със съдействието на ресурсните учители и класни ръководители Хр. Маринкова и Г. Кръстева. Учениците от 3, 6 и 7 клас преживяха вълнуващо емоционално пътуване с твореца и книгата му.

Във века на технологиите се оказа, че нашите деца наистина много обичат да четат и да живеят с героите от книгите, както го доказаха срещите с писателя Явор Цанев.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
ПРОМЯНА ШРИФТ
КОНТРАСТ