Осигуряване на специалисти за допълнителна подкрепа за учебната 2022/2023 година

0

РЦПППO – Русе започна прием на заявки за осигуряване на ресурсни учители, психолози, логопеди и други специалисти за работа с деца и ученици със специални образователни потребности в детските градини и училища.

На основание чл.74 от Наредбата за приобщаващо образование и дейностите по организацията на новата 2022/2023 учебна година детски градини и училища, които желаят да им бъде осигурен ресурсен учител, логопед, психолог, учител на деца с нарушено зрение или рехабилитатор на слуха и говора за предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие, е необходимо да изпратят заявка по образец. (Изтегли заявка)

 При необходимост това може да се направи и от детски градини и училища, които вече имат назначени такива специалисти към екипите си за подкрепа за личностно развитие, но имат по-голям брой деца и ученици със специални образователни потребности от регламентирания за щат брой деца/ученици, съгласно чл. 109, ал. 3 от Наредба за приобщаващото образование.

Заявките за необходимите специалисти се подават на ел. поща rcrusse@gmail.com 

Приложение: Заявка за осигуряване на специалисти за оказване на допълнителната подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности за учебната 2022/2023 година

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
ПРОМЯНА ШРИФТ
КОНТРАСТ